WifiWeb.nl
Informatie over draadloos internet en andere technologie

Beste Printers voor Thuis

2 minuten lezen

Printers verschillen tegenwoordig nog maar weinig in functies. Er bestaan bijna alleen nog all in one printers. Het grootste verschil zit in de prijs van de inkt.

Het is daarom beter om rekening te houden met de prijs van de inkt. Veel goedkope printers gebruiken dure cartridges. Vaak is het beter om een klein beetje meer uit te geven: binnen enkele cartridges heb je het verschil al terugverdiend (reken zelf maar na!).

Op deze pagina staan de beste printers voor thuis. Daarnaast is de inktprijs per milliliter berekend.

Met goedkope inkt

Printers waarvan de inkt goedkoper is, zijn vaak duurder in aanschaf. Dit bespaart dus op de langere termijn.

Er zijn printers met inkttank die je zelf eenvoudig bij kunt vullen. De inkt koop je los in tubes (dus niet in cartridges), waardoor de inkt soms nog maar 8 cent per milliliter kost. Dat is 10 tot 30 keer goedkoper dan het vernieuwen van een cartridge!

Het prijsverschil van deze printers is hierdoor al terugverdiend binnen enkele cartridges.

Deze printers hebben zeer goedkope inkt, en zijn ook redelijk voordelig in aanschaf:

Bekijk meer inkttank printers waarvan de inkt goedkoop is.

Onder 100 euro (budget)

Zijn printers met inkttank te duur, of wil je liever cartridges gebruiken? Let ook dan goed op de verschillen in kosten van de inkt bij printers onder de 100 euro. In dit segment zijn namelijk veel printers te vinden waarvan de cartridges erg duur zijn en/of erg weinig inkt bevatten.

Een voorbeeld hiervan is direct zichtbaar bij de populaire printers op Bol.com. De HP DeskJet 2710 staat hoog in deze lijst, terwijl 4 ml zwarte inkt voor deze printer  25,70 kost (omgerekend € 6,42 per milliliter).

Bij de Canon Pixma MG3650 kost 21 ml zwarte inkt  28,- (omgerekend € 1,33 per milliliter). Dat is € 5,09 goedkoper PER milliliter.

Dit zijn printers onder de 100 euro mét goedkope inkt:

De Canon Pixma MG3650 printer heeft in deze prijsklasse dus de goedkoopste inkt. Op dat gebied is dit de beste keuze binnen de budget printers. Helaas is deze printer soms moeilijk verkrijgbaar (en bij schaarste erg duur). De HP OfficeJet Pro 6230 is dan een goed alternatief.

Vergelijk alle printers.

Met scanner (all in one)

Alle printers op deze pagina zijn all-in-one. Ze beschikken namelijk over een scanner om documenten te scannen en kopiëren.

Er zijn ook printers met een automatische documentinvoer. Hiermee kan een stapeltje documenten op de printer gelegd worden, die één voor één automatisch langs de scanner gehaald worden.

Dat maakt deze printers niet alleen handig voor thuis, maar ook voor een klein kantoor:

Vergelijk alle all-in-one printers.

Met wifi

Veel moderne printers kunnen verbinden met wifi. De printer kun je dan overal in huis plaatsen: dat hoeft niet meer bij de computer te zijn. Via het thuisnetwerk worden afdruktaken gestuurd naar de printer.

Door de wifi verbinding hebben de printers ook andere handige (cloud) functies, zoals afdrukken vanaf een tablet of smartphone.

Dit zijn nog meer goede printers met wifi:

Vergelijk alle printers met wifi.

Kleine printer (compact)

Een kleine printer neemt weinig ruimte in beslag. Dat is handig in een klein huis of wanneer je onderweg foto's of facturen wilt printen.

Bekijk deze kleine printers eens:

Inkjet printer
Draagbaar: licht en compact
Ingebouwde batterij (opladen via USB)
309x154x61 mm groot en weegt 1,6 kg
Met wifi
7 pagina’s per minuut (zwart)
4 pagina’s per minuut (kleur)
~ € 4,22 per milliliter
Inkjet printer
Draagbaar: licht en compact
Ingebouwde batterij (opladen via USB)
322x185x66 mm groot en weegt bijna 2 kg
Met wifi
9 pagina’s per minuut (zwart)
5 pagina’s per minuut (kleur)
~ € 1,40 per milliliter
Advertentie

Bekijk alle kleine printers.