WifiWeb.nl
Informatie en advies voor de beste Wifi verbinding

Mifi router

1 minuut lezen

mifi router

Op vakantie of onderweg in de auto een eigen wifi netwerk meenemen? Dat kan met een mifi router. Zo heb je altijd je eigen vertrouwde draadloos netwerk, en vermijd je onveilige en trage wifi netwerken.

Op deze pagina vertellen we wat mifi precies is, welke mifi routers er onder andere zijn, en welke prepaid/abonnementen er geschikt voor zijn.

Wat is mifi?

Een mifi router is een mobiele wifi router die werkt op een accu. In het apparaatje plaats je een simkaart. De mifi router maakt verbinding met internet, en zal hierna als wifi access point werken.

De mifi router beschikt over een betere antenne dan de meeste telefoons, waardoor je meestal sneller en beter mobiel internet bereik hebt. Sommige mifi routers ondersteunen een externe 4G/3G antenne voor nog beter bereik.

Andere apparaten kunnen met het wifi netwerk verbinden, en zo van internet gebruik maken. De apparaten gebruiken allemaal dezelfde databundel van de simkaart die in de mifi router zit.

Mifi routers

Sommige wifi routers maken alleen een wifi netwerk aan op 2.4 GHz (dit heet single-band). Wanneer het ook 5 GHz ondersteund, is het een dual-band mifi router.

Let op dat je met 2.4 GHz een verder bereik hebt.

Beste mifi routers

Tot 1 Gbps download, 150 Mbps upload
Tot 20 apparaten
Batterij voor ~24 uur
Met RJ45 ethernet poort
Beheren met smartphone app
Ouderlijk toezicht om internetgebruik te beperken en bepaalde online content te blokkeren
Externe 4G/3G antennes mogelijk (TS-9 connector)
Tot 300 Mbps download, 50 Mbps upload
Tot 32 apparaten
Batterij voor ~25 uur
Met RJ45 ethernet poort
Beheren met smartphone app
2 simkaart sloten

Beste prijs-kwaliteit

Tot 150 Mbps download, 50 Mbps upload
Tot 15 apparaten
Batterij voor ~8 uur
Beheren met smartphone app
Tot 300 Mbps download, 50 Mbps upload
Tot 16 apparaten
Batterij voor ~6 uur
Beheren met smartphone app

Welke simkaart / abonnement?

Voor de mifi routers maakt het niet uit of de simkaart prepaid of een abonnement is.

Veel mensen vinden het fijn om voor prepaid te kiezen, omdat je dan niet met onverwacht hoge kosten komt te zitten. Dat geldt vooral wanneer je de mifi router op vakantie buiten Europa gaat gebruiken, waar soms hoge roaming kosten zijn (tot €10 per MB!).

In sommige mifi routers kunnen 2 simkaarten. Als je niet zonder internet wilt komen te zitten, is het slim om twee simkaarten van verschillende providers te nemen.

Uit eigen ervaring hebben Vodafone en T-Mobile vaak masten op verschillende plekken. Mocht de ene provider geen dekking hebben, dan heeft de ander op die plek meestal wel goed bereik.

Copyright © 2018 - 2021
WifiWeb.nl