WifiWeb.nl
Informatie over draadloos internet en andere technologie

Mifi router

2 minuten lezen

mifi router

Op vakantie of onderweg in de auto een eigen wifi netwerk meenemen? Dat kan met een mifi router. Zo heb je altijd je eigen vertrouwde draadloos netwerk, en vermijd je onveilige en trage wifi netwerken.

Op deze pagina vertellen we wat mifi precies is, welke mifi routers er onder andere zijn, en welke prepaid/abonnementen er geschikt voor zijn.

Wat is mifi?

Een mifi router is een mobiele wifi router die werkt op een accu. In het apparaatje plaats je een simkaart. De mifi router maakt verbinding met internet, en zal hierna als wifi access point werken.

De mifi router beschikt over een betere antenne dan de meeste telefoons, waardoor je meestal sneller en beter mobiel internet bereik hebt. Sommige mifi routers ondersteunen een externe 4G/3G antenne voor nog beter bereik.

Andere apparaten kunnen met het wifi netwerk verbinden, en zo van internet gebruik maken. De apparaten gebruiken allemaal dezelfde databundel van de simkaart die in de mifi router zit.

Mifi routers

Sommige wifi routers maken alleen een wifi netwerk aan op 2.4 GHz (dit heet single-band). Wanneer het ook 5 GHz ondersteund, is het een dual-band mifi router.

Let op dat je met 2.4 GHz een verder bereik hebt.

Beste mifi routers

De beste mifi routers hebben een batterij die lang meegaat. Daarnaast kunnen ze veel apparaten tegelijk ondersteunen en zeer hoge snelheden behalen.

Met een netwerkpoort (ethernetpoort) is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een laptop met een netwerkkabel aan te sluiten. Of juist andersom: bijvoorbeeld een vaste netwerkaansluiting in een hotelkamer delen via wifi.

Dit zijn de beste mifi routers:

Tot 1 Gbps download, 150 Mbps upload
Tot 20 apparaten
Batterij voor ~24 uur
Met RJ45 ethernet poort
Beheren met smartphone app
Ouderlijk toezicht om internetgebruik te beperken en bepaalde online content te blokkeren
Externe 4G/3G antennes mogelijk (TS-9 connector)
Tot 300 Mbps download, 50 Mbps upload
Tot 32 apparaten
Batterij voor ~25 uur
Met RJ45 ethernet poort
Beheren met smartphone app
2 simkaart sloten

Bekijk alle mifi routers.

Beste prijs-kwaliteit

Onderstaande mifi routers hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. De maximale snelheid is voor de meeste gebruikers genoeg. De batterij gaat minder lang mee. Daarom is het voor echte globetrotters verstandig om een extra powerbank mee te nemen.

Bekijk deze mifi routers met een goede prijs-kwaliteit verhouding:

Tot 150 Mbps download, 50 Mbps upload
Tot 15 apparaten
Batterij voor ~8 uur
Beheren met smartphone app
Tot 300 Mbps download, 50 Mbps upload
Tot 16 apparaten
Batterij voor ~6 uur
Beheren met smartphone app

Vergelijk alle mifi routers.

Welke simkaart / abonnement?

Voor de mifi routers maakt het niet uit of de simkaart prepaid of een abonnement is.

Veel mensen vinden het fijn om voor prepaid te kiezen, omdat je dan niet met onverwacht hoge kosten komt te zitten. Dat geldt vooral wanneer je de mifi router op vakantie buiten Europa gaat gebruiken, waar soms hoge roaming kosten zijn (tot €10 per MB!).

In sommige mifi routers kunnen 2 simkaarten. Als je niet zonder internet wilt komen te zitten, is het slim om twee simkaarten van verschillende providers te nemen.

De netwerken van Vodafone en T-Mobile hebben vaak masten op verschillende plekken. Mocht de ene provider geen dekking hebben, dan heeft de ander op die plek meestal wel goed bereik.

Bekijk deze mifi simkaarten:

Tot 100 GB data per maand
Wereldwijd
Alle formaten: standaard, micro, nano, mini en 3-in-1
Geschikt voor mifi
Onbeperkt data mogelijk
Wereldwijd
Alle formaten: standaard, micro, nano, mini en 3-in-1
Geschikt voor mifi

Bekijk alle simkaarten of alle datasimkaarten.