WifiWeb.nl
Informatie over draadloos internet en andere technologie
Tip: gratis (mesh) wifi versterker bij overstappen.

Camping wifi verbeteren

2 minuten lezen

Internet op de camping is voor veel mensen erg belangrijk. Dit maakt het namelijk mogelijk om even een berichtje te sturen of foto's te delen. Veel campings hebben slecht wifi bereik. Foto's doorsturen of videobellen is hierdoor bijna onmogelijk: het wifi valt steeds weg.

Op deze pagina vertellen we hoe je het wifi op de camping kunt verbeteren, zodat je gebruik kunt maken van snel internet.

Wifi ontvangst op camping verbeteren

Wifi is vaak niet goed geregeld op de camping. Het bereik is erg slecht of valt steeds weg. En als je een beetje bereik hebt is het wifi traag.

De oplossing hiervoor is om een zo goed mogelijke verbinding te maken met het wifi netwerk van de camping. Door de juiste antenne te gebruiken ontvang je een beter signaal. Hierdoor verbeter je het wifi bereik van de camping.

De Wifi Camp Pro van Alfa is speciaal voor deze situaties gemaakt. Deze antenne kan een veel sterker signaal versturen dan de antenne van bijvoorbeeld een telefoon, tablet of laptop. Een zwak wifi signaal van de camping is dan geen probleem meer.

Met speciale 9 dBi antenne
Antenne geschikt om buiten te plaatsen
Tot 300 Mbps
Met speciale 5 dBi antenne
Antenne alleen geschikt om binnen te plaatsen
Mogelijk om speciale richtantenne te gebruiken voor beste resultaat
Tot 300 Mbps

De producten hebben een duidelijke handleiding voor een eenvoudige installatie.

Wifi versterken en antenne richten

De Alfa Camp Pro Mini moet binnen geplaatst worden. Dit maakt het mogelijk om de Alfa M25 richtantenne te gebruiken. Door deze directionele antenne te gebruiken krijg je het beste resultaat, omdat deze zicht focust naar één richting waardoor het bereik veel groter is.

Richt deze richtantenne naar het wifi toegangspunt van de camping. Kijk eerst om je heen of er een wifi toegangspunt zichtbaar is (bijvoorbeeld aan een paal). Niets te zien? Kom erachter waar dit toegangspunt staat door de gratis app Wifi Analyzer te gebruiken op je mobiel (bekijk instructies). Loop rond en kijk waar het wifi signaal sterker wordt. In deze richting staat het wifi toegangspunt van de camping. Richt de antenne naar deze richting.

Mifi of antenne?

Het wifi signaal van de camping versterken is alleen mogelijk wanneer er redelijk goed wifi op de camping is. Helaas verschilt de kwaliteit van wifi op campings sterk. Meestal heeft niet elke campingplaats goed bereik. Of bij slecht weer is het wifi helemaal weg.

Een andere oplossing is om een mifi router te gebruiken. Dat is een mobiele wifi router waarin je een simkaart kunt plaatsen. Lees meer over mifi.

Hiermee heb je onderweg dus altijd je eigen wifi netwerk mee, waarmee al je apparaten kunnen verbinden. Daarnaast kun je ook internet gebruiken op campings zonder wifi. Nooit meer afhankelijk van het slechte wifi op de camping.

Tot 150 Mbps download, 50 Mbps upload
Tot 15 apparaten
Batterij voor ~8 uur
Beheren met smartphone app
Tot 300 Mbps download, 50 Mbps upload
Tot 16 apparaten
Batterij voor ~6 uur
Beheren met smartphone app

Je kunt van te voren de dekking van mobiel internet controleren. Providers hebben hier kaarten voor. Vraag bij je provider welk netwerk gebruikt wordt in het land van bestemming. Zoek hierna de dekkingskaart op via Google. Zie bijvoorbeeld de dekkingskaart van Frankrijk.

Blijkt er een slechte mobiele dekking te zijn? Zorg dan dat je de antenne mee hebt waarmee je gebruik kunt maken van het wifi op de camping.

Telefoon als hotspot

In plaats van een mifi router kun je ook jouw mobiele telefoon als hotspot instellen. Een mifi router heeft alleen een veel betere antenne waardoor je sneller en beter mobiel internet bereik hebt op de camping. Handig, want de meeste campings liggen een beetje afgelegen.

Daarnaast ondersteunen sommige mifi routers een externe antenne en/of twee simkaarten voor nog beter bereik. Vodafone en T-Mobile hebben vaak masten staan op verschillende plekken. Mocht de ene provider geen dekking hebben, dan heeft de ander op die plek meestal wel goed bereik.

Een mifi router is daarom de beste oplossing. Deze is vaak goedkoper omdat je één databundel kunt delen met al je apparaten. Daarnaast is een mifi router sneller door de betere antenne waarmee een goede verbinding gemaakt kan worden.