Beste wifi versterkers

3 minuten lezen

Zoek je de beste wifi versterker? En is dat überhaupt wel een degelijke oplossing voor deze tijd? Op deze pagina kom je dit te weten, en vergelijken we versterkers met nieuwe oplossingen.

Zijn wifi versterkers het geld nog waard?

Wifi versterkers zijn inmiddels ouderwets geworden. De techniek die versterkers gebruiken, is om het wifi signaal simpelweg te herhalen. Hierdoor heb je een nieuw, ‘vers’, signaal waardoor het bereik verder komt.

Door alle signalen te herhalen houdt de versterker het wifi kanaal bezet, waardoor andere apparaten moeten wachten. Dit veroorzaakt veel vertraging, en in de iets drukker bezette gebieden zelfs storing. Een versterker-op-versterker constructie is daarom al helemaal geen goed idee. Lees meer over de nadelen.

Koop alleen nog een wifi versterker als draadloos internet niet zo belangrijk voor je is, en je daarom de goedkoopste oplossing wilt. In alle andere gevallen kun je beter kiezen voor een moderner alternatief. Vergelijk versterkers met andere oplossingen.

Beste wifi versterkers

Wil je ondanks de genoemde nadelen toch graag voor een wifi versterker kiezen, dan zijn dit de beste keuzes.

Beste prijs-kwaliteit

Deze wifi versterkers maken een nieuw draadloos netwerk op een apart kanaal, waardoor je minder last hebt van vertraging. Dit wordt meestal een extender genoemd.

tp link re450
tp link re650
Tot 1300 Mbps
3 externe antennes
Gigabit ethernet poort
Tot 1733 Mbps
4 externe antennes
Gigabit ethernet poort

Het is niet verstandig om meer geld uit te geven aan een wifi versterker dan bovenstaande opties. De prijsklasse komt in de buurt van moderne alternatieven.

Goedkope versterkers

Dit zijn goedkope wifi versterkers voor wanneer je nét wat meer bereik nodig hebt.

tp link re200
netgear ex3700
Tot 433 Mbps
Netwerk poort voor aansluiten van bekabeld apparaat
Tot 750 Mbps
2 externe antennes
Netwerk poort voor bedrade apparaten

Vergelijk alle wifi versterkers.

Beste plaats voor versterker

Een wifi versterker moet binnen een goed bereik van het bestaande wifi staan. Zo kunnen signalen goed ontvangen en doorgestuurd worden. Een goed bereik is tot minimaal -67 dBm signaalsterkte. Meet zelf de signaalsterkte.

De versterkers uit de beste prijs-kwaliteit geven met een speciaal lampje aan of het apparaat binnen een goed bereik staat.

Vergelijk versterkers

Vergelijk hieronder de verschillen tussen wifi versterkers en andere oplossingen. Bekijk hoe een versterker werkt.

Bekijk alle manieren om het wifi netwerk uit te breiden.

Wifi via stopcontact

wifi via stopcontact

Bij internet via het stopcontact worden de elektriciteitsbedrading in huis gebruikt. Hiervoor worden powerline adapters gebruikt. Er zijn ook powerline adapters met wifi. Dit zijn volwaardige wifi access points die via het stopcontact het internet verkeer doorsturen naar de router.

Meer informatie over wifi via het stopcontact.

Het verschil met wifi versterkers is dus dat powerline adapters het verkeer bekabeld doorsturen (via het lichtnet). Hierdoor heb je geen last van vertraging, zoals eerder beschreven over de wifi versterker.

Mesh / multiroom

mesh wifi

Een mesh systeem bestaat uit meerdere stations die samen één groot wifi netwerk vormen. De stations staan draadloos met elkaar in verbinding via een apart backhaul netwerk. Dit backhaul netwerk is geheel apart, zodat het wifi niet verstoord wordt.

Meer informatie over mesh wifi.

Het verschil met wifi versterkers is dat er een apart backhaul netwerk wordt gebruikt om het draadloze verkeer door te sturen. Dit voorkomt de last van vertraging en/of verstoring zoals bij de wifi versterker.

Access point

access point

Een extra access point plaatsen is de ‘originele’ manier om het bereik te vergroten. Deze worden aangesloten met een netwerkkabel op het vaste netwerk.

Meer informatie over access points.

Het verschil met wifi versterkers is dat het wifi signaal bekabeld wordt doorgestuurd, in plaats van draadloos. Dit zorgt voor het beste resultaat.